Dyraste klassiska spelen att köpa idag!

Av anledningar som i  jag inte riktigt förstår, är några videospels-entusiaster beredda att lägga bokstavligen tusentals dollar på klassiska spel som alla med ens en grundläggande förståelse för tv-spel och datorer, skulle kunna hitta och spela online gratis.

Till samlare är jag säker på att det inte finns (om än väldigt liten) känsla av stolthet och nostalgi i att äga en av dessa olika spel. Men när du funderar på hur mycket de kostar, är det inte konstigt om du undrar om någon förutom de absolut rikaste och mest “dumma” tvspelarna skulle någonsin spendera de pengar som behövs för att skaffa någon av dessa. Men, Hallå!, har du pengar att bränna, så ska inte jag hindra dig.

Gamma Attack

System: Atari 2600

Utgivningsår: 1983

Ursprungligt pris: Ca 150 kr

Nuvarande pris: 4.000.000 kr

För den nätta summan på 4.000.000 kr kan du bli den stolta ägaren till den enda kända kopian av “Gamma Attack” som existerar just nu. I detta Atari-spel spelar du som en ständigt nedstigande UFO som skjuter lasrar i mål på marken; lite som en omvänd “Space Invaders”.

Den som ursprungligen noterade spelet på eBay bekände att han inte hade för avsikt att faktiskt sälja. Han la upp spelet på nätet mest för att samla kollegernas uppmärksamhet ( men nog mest samla deras avundsjuka).

klassiska

SUPER MARIO BROS

Nintendo Entertainment System

Utgivningsår: 1985

Ursprungligt pris:  400 kr

Nuvarande pris: 250.000 kr

“Super Mario Bros.” är onekligen det mest igenkännbara spelet på den här listan; men vad som ger denna version sitt otroliga mervärde är att denna asiatiska variant, tillåter fans att spela på både engelska, japanska eller helt unikt kantonesiska. I november 2012 såldes en kassett av denna upplaga för otroliga 250.000kr. Jag antar att kinesiska köpare verkligen lägger ett otroligt värde på ett spel om en italiensk rörmokare som behöver rädda en prinsessa från en jättesköldpadda.

NINTENDO WORLD CHAMPIONSHIPS GOLD EDITION

System: Nintendo Entertainment System

Utgivningsår: 1990

Ursprungligt pris: 350 kr

Nuvarande pris: $ 168.000 kr

“Nintendo World Championships” innehåller minispel som bygger på “Tetris”, “Super Mario Bros.” och “Rad Racer”. Det som gör att spelet är så guldvärt är att spelet gavs ut som priser genom tidningen “Nintendo Power” med sina 26 guldutgåvor av spelet.

4. “ATLANTIS II”

System: Atari 2600

Utgivningsår: 1982

Ursprungligt pris: $ 15

Nuvarande pris: $ 18,000

För att göra reklam för spelet”Atlantis” erbjöd Atari priser till spelare som skickade in bilder på höga poäng i spelet. När fler fans än förväntat fick toppresultatet skickade Atari u tdet mycket svåra”Atlantis II” till de bästa spelarna för att ge dom en riktig utmaning.